Introduktion i MOHO begrepp inför tillämpning av bedömningsinstrument med MOHO som teoretisk grund

Löpande antagning

Under våren har vi tillämpat löpande antagning till våra onlinekurser. Nu står vi inför semestertider och vi har därför stängt antagningen till kurserna. Varmt välkommen att anmäla dig till höstens kurser!

Om kursen

Den här onlinekursen är för dig som använder eller ska börja använda ett bedömningsinstrument med MOHO som teoretisk grund utgiven av Sveriges Arbetsterapeuter, se lista nedan.

 
Onlinekursen innehåller inspelade föreläsningar, text och bilder, som motsvarar cirka 8 timmar. Du har tillgång till onlinekursen under två månader, för att kunna titta på föreläsningarna flera gånger, använda bedömningsinstrumentet med MOHO som teoretisk grund och sedan kunna gå tillbaka till kursen. 
 
Innehållet i kursen baseras på Kielhofner´s Model of Human Occupation (Taylor, 2017). I kursen används begrepp och kortare texter från Studentlitteraturs svenska översättning av Kielhofner´s Model of Human Occupation (Taylor R, red. Kielhofners Model of Human Occupation. 2:a uppl. Lund: Studentlitteratur; 2020
 
Översatta MOHO-instrument från The Model of Human Occupation Clearinghouse av Sveriges Arbetsterapeuter:
 
Bedömningsinstrument med MOHO som teoretisk grund utgivna av Sveriges Arbetsterapeuter:

Målgrupp

Leg. arbetsterapeuter som ska använda eller använder bedömningsinstrument med MOHO som teoretisk grund utgivet av Sveriges Arbetsterapeuter. I de fall bedömningsinstrumentet också riktar sig till annan profession, till exempel DOA, kan annan profession ta del av kursen. 

Innehåll

Onlinekursen består av självständigt arbete, interaktion med andra kursdeltagare är frivilligt. I kursen beskriver kursledarna Elin Ekbladh och Kristin Alfredsson Ågren, de bärande begreppen i modellen. 
 
Kursen består av följande delar:
  • Människans görande och aktivitet
  • Viljekraft
  • Vanebildning
  • Utförandekapacitet och den levda kroppen
  • Miljö
  • Dimensioner av görande och aktivitetsanpassning

Kurslitteratur

Vi rekommenderar att du har den svenska översättningen av Kielhofner´s Model of Human Occupation (Taylor R, red. Kielhofners Model of Human Occupation. 2:a uppl. Lund: Studentlitteratur; 2020) tillhands när du tittar på föreläsningarna i kursen. Beställ boken från Studentlitteratur.
 
Medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter får rabatt på boken. Beställ på Studentlitteraturs kampanjsida genom att klicka på länk till på Min sida.
Vi rekommenderar att du har bedömningsinstrumentet tillhands när du gör onlinekursen. 

Kursledare

Elin Ekbladh, universitetslektor vid Linköpings universitet, Leg. arbetsterapeut.
Kristin Alfredsson Ågren, universitetsadjunkt och doktorand vid Linköpings universitet, Leg. arbetsterapeut.
 

Antal deltagare

Min 4 max 35

Datum/Tid

Datumen innebär att du har tillgång till kursen under hela perioder, du gör alla moment i din egen takt. 
 
28 augusti – 28 oktober, 2020, sista anmälningsdag 7 augusti
30 oktober – 30 december, 2020, sista anmälningsdag 9 oktober

Plats 

Online

Kostnad

Medlemspris: 995 kronor exklusive moms.
Icke medlem: 1 995 kronor exklusive moms.

Antagning

Var noggrann med att fylla i din anmälan rätt, inklusive fakturaadress och eventuell fakturareferens, ofullständiga anmälningar kommer inte att behandlas.
 
Se Sveriges Arbetsterapeuters regler för antagning vad gäller medlemmar/icke medlemmar i förbundet samt avbokningsregler.
 
Medlemmar prioriteras alltid framför icke medlemmar. 
 
Bli medlem direkt så att du kan utnyttja medlemspriset. 

Arbetar du inom kommun, landsting eller region – Läs det här innan du anmäler dig

Från och med 1 april, 2019 har det kommit ett lagkrav som säger att alla offentliga upphandlingar, inklusive direktupphandlingar, måste faktureras med e-faktura. E-fakturan ska märkas med ett så kallat GLN-nummer, utöver eventuell fakturareferens. Du som arbetar i kommun, landsting och region måste alltså fylla i detta fält i din anmälan. Har du inget GLN-nummer men tillhör kategorin ovan, kontrollera korrekt fakturaadress med lämplig person inom din organisation.
 
Vänligen notera att detta inte är ett krav från Sveriges Arbetsterapeuter utan ett lagkrav. Avropa.se länkar hit för mer information. 
 
Var noggrann med att fylla i din anmälan rätt, inklusive fakturaadress och eventuell fakturareferens, ofullständiga anmälningar kommer inte att behandlas.
 
Kontakta oss gärna vid frågor, kurser@arbetsterapeuterna.se
 
Vänligen observera att formuläret nedan endast är en anmälan till kursen. Antagning sker så fort deltagarantalet nått upp till minimiantal och senast tre veckor innan kursstart. Separata bekräftelsemail skickas ut. 

Kurstillfällen

Titel: MOHO aug-okt
Startdatum:
Slutdatum:
2020-08-28
2020-10-28
Plats: Online
Kursansvarig: Elin Westerberg
Lediga platser: 25
Sista anmälningsdag: 2020-08-07

Titel: MOHO okt-dec
Startdatum:
Slutdatum:
2020-10-30
2020-12-30
Plats: Online
Kursansvarig: Elin Westerberg
Lediga platser: 30
Sista anmälningsdag: 2020-10-09