Packer Managing Fatigue - En sexveckorskurs för att lära sig hantera fatigue i sin vardag

Packer Managing Fatigue är en evidensbaserad personcentrerad gruppintervention för personer som lever med trötthet sekundärt till kroniska tillstånd. Målet med interventionen är att ge färdigheter och strategier för att minska trötthetens påverkan på vardagen.

Programmet är en arbetsterapeutisk intervention som utvecklats av Tanya Packer. Think Self Management är ansvarig utgivare av metoden.

Packer Managing Fatigue är en manualbaserad metod som innebär att deltagare i grupper om 5-10 deltar i sex grupptillfällen på ca 2 timmar under sex veckor.

Tillfälle 1: Vikten av vila och sömn
Tillfälle 2: Kommunikation och kroppens
Tillfälle 3: Redskap, teknik och ergonomi
Tillfälle 4: Prioriteringar och normer
Tillfälle 5: Få allt på plats
Tillfälle 6: Avslutande tankar

Läs mer om Packer Managing Fatigue och Vanliga frågor och svar om materialet här.

Think Self-Management

För att få tillgång till den svenska manualen med tillhörande handouts och presentationer krävs att du skapar en licens på hemsidan Think Self Management.

I licensen ingår en onlinekurs på engelska.

Kurs på svenska

Sveriges Arbetsterapeuter har inte någon inplanerad kurs på svenska. Är du intresserad av att gå kurs i metoden, fyll i intresseformuläret nedan. Anmälan till intresselistan är inte bindande.

Skulle det visa sig att det är många som intresserade av denna kurs kommer vi undersöka möjligheten att sätta ihop en utbildning. De som anmält sitt intresse kommer då bli informerade.

 


Tillfällen


Titel: Jag är intresserad av en kurs och vill ha info
Ansvarig: Adina Cederblad
Sista anmälningsdag: 2026-01-16