Facklig grundkurs

Kursen vänder sig till dig som är förtroendevald inom kommun och region och som saknar tidigare facklig utbildning. 

På grund av den rådande situation i Sverige med Covid-19, så har förbundet beslutat att ställa in samtliga fysiska kurser en tid framöver och de fackliga kurserna är förnärvarande online och digitala.

Facklig grundkurs

Sveriges Arbetsterapeuters centrala ombudsmän föreläser om samverkan, löneöversyn, de viktigaste kollektivavtalen och om arbetsmiljö. Flera moment förutsätter aktivt deltagande av de som går kursen och kursdagaran innehåller både grupparbeten och gruppdiskussioner.

Nästa kurs startar i januari 2021! 

Kursen är uppdelad på två kurstillfällen, online den 29 januari och 12 mars. Till kursen hör även ett digitalt klassrum där du får ta del av information och uppgifter inför första utbildningstillfället. 

Kursledare 

Essie Majkowitz, central ombudsman på Sveriges Arbetsterapeuter
Maria Yngvesson, central ombudsman på Sveriges Arbetsterapeuter

 

Ur kursinnehållet

Den svenska modellen
Samverkan
Lön- och löneprocessen
Omställningsavtalet

Ledighet

Utbildningens innehåll är direkt kopplat till fackliga uppdrag enligt Lag om facklig förtroendeman (LFF) och deltagare söker därmed ledigt med bibehållna anställningsförmåner. Sök ledighet i god tid innan utbildningstillfället. 

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri för dig som är facklig förtroendeman. Sveriges Arbetsterapeuter står för resa, mat och logi. Traktamente utgår inte.

Anmälan

Anmälan till kursen som startar 29 januari med kurstillfällen 29 januari och 12 mars, öppnar den 18 december. Anmäl dig via formulär nedan. 
Du kan även göra en intresseanmälan för att få info om kommande kursdatum om kursen ovan är fullbokad eller om du vill gå vid annat tillfälle.

 

Har du frågor om kursen är du välkommen att höra av dig till kansli@arbetsterapeuterna.se  


Tillfällen


Titel: Facklig grundkurs vt 2021
Startdatum:
Slutdatum:
2021-01-29
2021-03-12
Plats: Online, via Microsoft Teams
Sista anmälningsdag: 2021-01-14
Status: Anmälningstiden har gått ut.
Titel: Information om nästa kursdatum, tack!
Plats: Ännu ej bestämt
Sista anmälningsdag: 2021-12-31