Arbetsterapi och fatigue

Inspirationsdag -  arbetsterapi och fatigue.

Målgrupp

Leg. arbetsterapeuter och kvalitetsombud

Syfte och innehåll

Syftet med dagen är att ge redskap för arbetsterapeuter att kunna arbeta med personer som har fatigue. Även att ge inspiration för att komma igång och möjligheter för nätverk med varandra.

Du kommer bland annat få lära dig mer om hur fatigue påverkar vardagens aktiviteter för personer och hur man som arbetsterapeut kan stödja personer i att hantera sin egen vardag (self-management). Vi får ta del av några olika exempel på hur gruppverksamhet för fatigue kan läggas upp inom neurorehabilitering, cancerrehabilitering och reumarehabilitering. Vi kommer också att få lära mer om den evidensbaserade metoden Fatigue management.

Medverkande

Medverkande är Eva Månsson Lexell, leg. arbetsterapeut och Med. Dr., Lunds universitet. Sofia Gabrielsson och Gabriella Söderqvist, leg. Arbetsterapeuter från Neurorehab, Region Östergötland, kvalitetsutmärkelsevinnare 2018. Fler medverkande uppdateras löpande.

Program

Preliminärt program.

Kostnad

Dagen är kostnadsfri. Vi bjuder på lunch och fika. Vid utebliven medverkan eller vid avbokning senare än två veckor innan kurstillfället debiteras 600 kronor exklusive moms i administrativ avgift.

För dig som inte kan delta

Vi planerar att delar av dagen kommer att bli tillgängliga i efterhand men vet i dagsläget inte exakt vilka delar.

Antagning

Antal platser är begränsat. Vi eftersträvar en spridning av deltagare på dagen, vi kommer därför inte att tillämpa först till kvarn utan fördela platserna över landet och olika arbetsplatser. Om platser finns kvar kommer vi att erbjuda arbetsterapeuter från samma arbetsplats att gå. Kvalitetsombud har företräde till platserna.

Avbokning

Sista anmälningsdag är den 24 september (för kvalitetsombud den 20 augusti), 2018.
Vid utebliven medverkan eller vid avbokning senare än två veckor innan kurstillfället debiteras 600 kronor exklusive moms i administrativ avgift.

Medlemmar prioriteras alltid framför icke medlemmar.
Bli medlem.

Datum/Tid

15 oktober, 2018.
10.00-16.00 med kaffe från klockan 09.30.

Plats

Sveriges Arbetsterapeuters kansli, Planiavägen 13, Nacka, Stockholm

Kontakta oss gärna vid frågor, kurser@arbetsterapeuterna.se

Vänligen observera att formuläret nedan endast är en anmälan till kursen. Antagning sker så fort deltagarantalet nått upp till minimiantal och senast tre veckor innan kursstart. Separata bekräftelsemail skickas ut. Då får du också reda på om du hamnat på reservlista.