ADL-Taxonomin® - en bedömning av aktivitetsförmåga

ADL-Taxonomin® - en bedömning av aktivitetsförmåga är ett av de mest använda arbetsterapeutiska bedömningsinstrumenten i Sverige och har använts sedan början av 1990-talet. Bedömningsinstrumentet är generiskt och finns i en originalversion men även i versioner för barn, personer med synnedsättning och personer med psykisk funktionsnedsättning. Dessa fyra versioner ingår i en manual och alla berörs i kursen med fokus på originalversionen.

Bedömningsinstrumentet används för olika målgrupper med nedsatt aktivitetsförmåga och kan tillämpas inom olika verksamhetsområden. Läs mer här.

Målgrupp

Leg. arbetsterapeuter som bedömer aktivitetsförmåga i sitt arbete.

Kursinnehåll

Kursen är en grundkurs och syftar till att ge kunskap om hur man praktiskt använder ADL-Taxonomin® i sin verksamhet.

Kursen består av fyra obligatoriska moment motsvarande cirka 2 kursdagar.

  • Inläsning av material
  • Kursdag
  • Inlämningsuppgift
  • Webbinarium

Kursen börjar med eget arbete i det digitala klassrummet där du får tillgång till inläsningsmaterial i form av manualen och artiklar. Kursdagen består av föreläsningar, gruppdiskussioner och färdighetsträning för att underlätta att börja använda bedömningsinstrumentet i din verksamhet.

Inlämningsuppgiften innebär att du ska prova att använda ADL-Taxonomin® i din verksamhet och reflektera över hur det har gått.

På det uppföljande webbinariet följs inlämningsuppgiften upp och du får möjlighet att ställa frågor till kursdeltagare och kursledare. Beräkna ca. 8 timmar för förberedelser inför kursdagen, genomförandet av inlämningsuppgiften och webbinariet.

Kurslitteratur 

Följande kurslitteratur ingår i kurspriset:
Törnquist, K. & Sonn, U. (2022). ADL-Taxonomin® - en bedömning av aktivitetsförmåga. Sveriges Arbetsterapeuter

Kursledare             

Kajsa Lidström-Holmqvist, leg. Arbetsterapeut, docent
Marie Jönsson, leg. Arbetsterapeut, med.dr

Antal deltagare        

Minst 17, max 35 deltagare.

Datum/tid                  

Kursdatum för 2024 ej satt ännu, skriv upp dig på intresselistan längst ner på sidan för att få information när datum släpps och anmälan öppnar.

Plats

Distans via Teams.

Kostnad                    

Medlem: 3 300 kronor exklusive moms, inklusive kurslitteratur.
Icke medlem: 6 600 kronor exklusive moms, inklusive kurslitteratur.

Medlemmar i Norsk Ergoterapeutforbund, Ergoterapeut foreningen och Suomen Toimintaterapeuttiliitto ry går för medlemspris. Ange medlemsnummer i rutan för personnummer. En avgift om 300 kronor tas ut för extra administration. Medlemmar i Sveriges Arbetsterapeuter prioriteras vid antagningen.

Bli medlem

Bli medlem direkt så du kan nyttja medlemspriset och prioriteras vid antagning.

Antagning/Avbokning

Var noggrann med att fylla i din anmälan rätt, inklusive fakturaadress och eventuell fakturareferens. Ofullständiga anmälningar kommer inte att behandlas.

Medlemmar prioriteras alltid framför icke medlemmar. Se Sveriges Arbetsterapeuters regler för antagning vad gäller medlemmar/icke medlemmar i förbundet samt avbokningsregler. 

Kontakta oss gärna vid frågor, kurser@arbetsterapeuterna.se

Vänligen observera att formuläret nedan endast är en anmälan till kursen. Antagning sker så fort deltagarantalet nått upp till minimiantal och senast tre veckor innan kursstart. Separata bekräftelsemail skickas ut. 


Tillfällen


Titel: Information om datum för nästa kurs, tack!
Ansvarig: Adina Cederblad
Sista anmälningsdag: 2024-10-03